dit is de top van de pagina

Origene

Onderdeel van de behandeling voor jouw nek of rugklachten kan OriGENE® zijn:

Het OriGENE-concept maakt een volledig op de patiënt afgestemde behandeling van rugklachten mogelijk. Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaak. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van jouw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen. De methode en het toestel werden ontwikkeld onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina. Meer weten over OriGENE? Lees:

www.lagerugklachten.nl

De behandeling van rugklachten vereist maatwerk
Het OriGENE-toestel combineert een aantal belangrijke eigenschappen. Zo wordt de strekbeweging van de onderrug volledig geïsoleerd door bijbewegingen van benen en bekken onmogelijk te maken. Tevens wordt de aard van de belasting die het toestel oplegt, volledig aangepast aan jouw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling wordt derhalve geheel op jou als individu afgestemd (klacht, lengte, gewicht, kracht, mogelijkheden etc.), waarbij de therapeut het toestel instelt met behulp van zeven variabelen.

 

Uw rugpijn verholpen
De behandeling kost weinig tijd en vindt gedurende circa 10-12 weken éénmaal per week plaats. Per behandeling is gemiddeld 15 a 20 minuten nodig. In de periode daarna wordt aangeraden om met tussenpozen van 1 tot 3 maanden evaluatiemomenten in te lassen, waarbij opkomende rugklachten meestal in korte tijd afdoende kunnen worden behandeld of worden voorkomen.

 

Velen gingen u voor
Met de OriGENE-methode zijn sinds 2005 vele tienduizenden patiënten met succes behandeld. Er werden eind 2013 door ongeveer 240 gecertificeerde manueel-fysiotherapeuten maandelijks circa 20.000 OriGENE-behandelingen door heel Nederland en Duitsland uitgevoerd.

 

Rugklachten & Wetenschap
Mede op basis van ervaringen vanuit de meer dan 55 OriGENE-vestigingen in Nederland voeren verschillende universitaire onderzoeksgroepen en opleidingsinstituten onderzoek naar OriGENE uit. In december 2012 vond de eerste publicatie plaats in het gerenommeerde internationale medisch tijdschrift SPINE;
www.lagerugklachten.nl

 

Meer informatie
Uitgebreide informatie kun je vinden op www.lagerugklachten.nl. Daar kun je meer lezen over o.a. wetenschappelijk onderzoek, voor wie de behandeling geschikt is en voor wie niet, ervaringen van andere patiënten e.d.

Terug naar overzicht