dit is de top van de pagina

COPD

Bewegen terwijl je het benauwd hebt. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar voor mensen met COPD is bewegen juist dé manier om meer energie te krijgen en beter te leren ademen. Tijdens het COPD-beweegprogramma besteden we veel aandacht aan krachttraining voor spieropbouw, interval- en duurtraining om het uithoudingsvermogen te vergroten en technieken om goed te ademen. We betrekken ook een diëtist bij het programma om een passend voedingsadvies voor jou te ontwikkelen.

 

Het COPD-beweegprogramma voor patiënten met GOLD-type I en II bestaat uit een trainingsprogramma van een half jaar. Hierna ben je in staat om zelfstandig je opgebouwde conditie te onderhouden. COPD-patiënten met een GOLD-type III en IV kunnen langduriger onder begeleiding trainen. Het programma is gericht op het vergroten van de spierkracht en het uithoudingsvermogen, zodat je dagelijkse activiteiten makkelijker zijn uit te voeren.

 

Locatie:
FYSIO BOZ de Bergse Plaat en FYSIO BOZ de Grebbe

Tijd: dinsdag 15.30 – 16.30u en vrijdag 11.30- 12.30u

 

Aanmelden:
FYSIO BOZ de Bergse Plaat
T 0164 – 250639
info@fysioboz.nl

FYSIO BOZ de Grebbe
T 0164 – 262204
info@fysioboz.nl


 

Kosten:
COPD-patiënten met een minder ernstige vorm (GOLD I en II) kunnen een vergoeding uit het aanvullende pakket van hun zorgverzekering krijgen. Ernstige COPD-patiënten (GOLD III en IV) hebben een chronische indicatie, waarbij behandelingen door de zorgverzekeraar langdurig worden vergoed.