dit is de top van de pagina

Kinderfysio en Corona

Beste ouders/ verzorgers en kinderen,

Het beleid van Fysioboz/ Kinderfysioboz verandert met de week. We volgen de adviezen vanuit onze beroepsgroep de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (NVFK). Deze week willen we het advies van onze beroepsgroep volgen wat ze vrijdag 20 maart hebben opgesteld:

 

Beperk direct contact met kinderen! Behandel op afstand als het kan en behandel dichtbij als het moet.

 

Het is op dit moment niet duidelijk in hoeverre kinderen een rol spelen in de verspreiding van het virus. Wel is duidelijk dat het hanteren van een afstand van 1.5 meter lang niet altijd mogelijk is bij onderzoek en behandeling van kinderen, niet alleen als gevolg van de behandelindicatie maar ook door hun spontane gedrag.

 

Dit betekent dat we face-to-face behandelingen in de praktijk gaan stopzetten vanaf deze week tot en met 6 april 2020. We laten jullie echter niet in de steek! We kunnen namelijk ook prima werken met videobellen en jullie zo ondersteunen. Samen kunnen we de  oefeningen doen, of aan tafel schrijfoefeningen doen of andere motorische vaardigheden oefenen!

 

Kwetsbare groepen zullen we niet meer in de praktijk laten komen zoals kinderen met hartklachten, longklachten, kinderen met oncologische problematiek.

 

In sommige gevallen is behandeling in de praktijk of aan huis nodig. Hierbij zullen we volgens de richtlijnen werken waarbij we steeds de adviezen van het RIVM volgen.

 

Bij behandeling in de praktijk verzoeken we jullie om alleen te komen met het kind die behandeling nodig heeft, geen broertjes/zusjes/vriendjes mee te nemen.

 

Slechts één ouder vergezelt het kind, dit geldt ook bij behandeling in de thuissituatie

Team Kinderfysioboz

Terug naar overzicht

Samenwerking Reasupport en Fysioboz

Fysioboz is een samenwerking aangegaan met Reasupport! Samen met Reasupport verzorgen we reïntegratietrajecten waarbij werk en mens centraal staan. Voor […]

vacature_sft

Fysioboz zoekt fysiotherapeut met affiniteit sport of sportfysiotherapeut

vacature_kft

Vacature Kinderfysiotherapeut 16 uur