dit is de top van de pagina

Oncologie

Chemotherapie heeft gevolgen voor je conditie en je gemoed. Je voelt je doorgaans moe en je hebt minder energie. Bewegen is dan juist belangrijk! Maar mag ik wel sporten en hoe doe ik dat? Tijdens dit speciale beweegprogramma werken we in jouw tempo aan het verminderen van vermoeidheidsklachten en leer je in te schatten wat je allemaal aan kunt. We werken in groepen van zes tot tien man. We horen van deelnemers dat zij het prettig vinden om hun ervaringen onderling te delen. Liever individueel trainen? Dat kan natuurlijk ook.
Juist nu! Bewegen is geschikt voor alle mensen met kanker. Instappen kan op elk moment, maar we adviseren om bij de start van de chemotherapie te beginnen. Deelname aan het programma kan alleen na goedkeuring van de huisarts of specialist.

 

Programma
Juist nu! Bewegen is opgebouwd uit twee blokken van zes weken, waarin je twee keer per week traint. De trainingen bestaan uit conditie- en krachtoefeningen en we werken aan je coördinatievermogen en balans. Elke trainingssessie sluit je af met ontspanningsoefeningen.

 

Locatie:

Fysioboz, de Vijverberg

 

Kosten:

de kosten worden door uw verzekeraar volledig vergoed. Hiervoor heeft u een verwijzing van de specialist nodig.