dit is de top van de pagina

COPD

Bewegen terwijl je het benauwd hebt. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar voor mensen met COPD is bewegen juist dé manier om meer energie te krijgen en beter te leren ademen. Tijdens het COPD-beweegprogramma besteden we veel aandacht aan krachttraining voor spieropbouw, interval- en duurtraining om het uithoudingsvermogen te vergroten en technieken om goed te ademen. We betrekken ook een diëtist bij het programma om een passend voedingsadvies voor jou te ontwikkelen.

 

Het COPD-beweegprogramma voor patiënten met GOLD-type I en II bestaat uit een trainingsprogramma van een half jaar. Hierna ben je in staat om zelfstandig je opgebouwde conditie te onderhouden. COPD-patiënten met een GOLD-type III en IV kunnen langduriger onder begeleiding trainen. Het programma is gericht op het vergroten van de spierkracht en het uithoudingsvermogen, zodat je dagelijkse activiteiten makkelijker zijn uit te voeren.

 

 

Kosten:
Afhankelijk van de ernst van de COPD wordt deze vanuit de basisverzekering, ofwel de aanvullende verzekering vergoed. Indien u hier meer over wilt weten, kunt u contact opnemen met een van onze secretaresses.