dit is de top van de pagina

Fitkids Fun

Sommige kinderen hebben geen plezier in bewegen, hebben moeite hun gewicht onder controle te houden en kampen uiteindelijk met overgewicht of obesitas. Die kinderen hebben vaak ook moeite om nieuw, gezond bewegingsgedrag aan te leren en dat vol te houden. Als ouder is het niet altijd makkelijk om ervoor te zorgen dat je kind voldoende beweegt en gezond eet. Dit speciale beweegprogramma is zo opgezet dat kinderen weer met plezier gaan bewegen en een gezondere leefstijl ontwikkelen. Om die doelen te bereiken werken we samen met een diëtist van Thuiszorg West-Brabant. Uit ervaring blijkt dat diëten en bewegen niet voldoende zijn. Om het programma zo compleet mogelijk te maken, betrekken we er – in overleg met de ouders – een psycholoog bij.

 

Programma
Het programma Kids Fit Fun duurt een half jaar. In de eerste drie maanden wordt twee keer per week gesport en houdt de diëtist drie spelmiddagen. Daarna sporten de kinderen één keer per week. We geven ook huiswerkopdrachten mee om bewust met bewegen, voeding en gezondheid aan de slag te gaan en om betrokkenheid van de ouders te stimuleren. Als het nodig is, wordt de psycholoog bij de begeleiding betrokken. Uiteraard eerst na overleg met de ouders.

 


Voor de ouders
De ouders spelen een onmisbare rol in Kids Fit Fun. Gedurende de zes maanden houden we drie ouderbijeenkomsten waar we stilstaan bij voeding, beweeggedrag en hulp bij het stimuleren van je kind(eren). Niet alleen je kind gaat sporten; we laten jou ook een keer meedoen!
Locatie:

FYSIO BOZ de Grebbe en FYSIO BOZ de Vijverberg

 


Tijd:

maandagmiddag t/m donderdagmiddag, na schooltijd

 

Kosten:

Dit programma wordt afhankelijk van je zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoed.