dit is de top van de pagina

Kaakklachten

Kaakklachten? Dan is Fysioboz het centrum voor uw kaakklachten, rug en nekklachten

Om kaakklachten gericht te kunnen onderzoeken en behandelen is specifieke kennis vereist. Kaakklachten komen regelmatig voor in combinatie met nek en hoofdpijnklachten. Om een goed beeld te krijgen van de klachten en de behandelmogelijkheden is een gespecialiseerd fysiotherapeut de aangewezen persoon: de Orofaciaal fysiotherapeut.

 

Wat is orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie.
De orofaciaal fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Deze fysiotherapeut wordt hierom ook wel eens aangeduid als kaakfysiotherapeut. Er is veelal een nauwe samenwerking met de huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandartsgnatoloog, KNO-arts of een andere medisch specialist.

De orofaciaal fysiotherapeut is uitgebreid geschoold in tandheelkundige aspecten, specifieke zenuw-aandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek.

De orofaciaal fysiotherapeut is dus de deskundige bij uitstek die u kan adviseren en begeleiden bij pijn en functieproblemen in het hoofd, het aangezicht en de halsregio.

 

Wanneer naar de orofaciaal fysiotherapeut?
Afhankelijk van uw klachten, wordt u verwezen naar de orofaciaal fysiotherapeut via uw huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandartsgnatoloog, KNO-arts of een andere medisch specialist. U kunt ook rechtstreeks naar een orofaciaal fysiotherapeut gaan, zonder verwijsbrief. In dit geval vindt eerst een screening plaats: de therapeut beoordeelt of fysiotherapie voor u een doeltreffende behandelvorm is.

 

Met onderstaande klachten kunt u bij de orofaciaal fysiotherapeut terecht:

  • Kaakklachten
  • Klemmen van de kaak en tandenknarsen
  • Pijn in het gelaat, kaak of hoofd
  • Aangezichtsverlamming
  • Hoofdpijnklachten
  • Gevolgen van ongelukken en botbreuken, kanker, reuma en andere ziektebeelden met klachten in het hoofd-halsgebied
  • Klachten in het hoofd-halsgebied die te maken hebben met spanningsfactoren

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u klikken op onderstaande link of een afspraak maken bij één van onze orofaciaal therapeuten.

www.nvof.nl

Terug naar overzicht